Powered by Smartsupp
Autosafe topp mobi (2)
trafikkamera trafikkameror Sverige Stockholm Göteborg Malmö Uppsala

Trafikkameror i Sverige

Trafikkameror runt om i landet ger dig möjlighet att se trafiken längs landets vägar. Runt om i hela Sverige kan du välja trafikkamera och följa trafiksituationen. 

Trafikverkets trafikkameror

Det är Trafikverket som ansvarar för Sveriges trafikkameror. Trafikverket är en svensk statlig förvaltningsmyndighet, som inledde sin verksamhet den 1 april 2010. Trafikverkets uppdrag innebär i praktiken att de ska se till transportsystemet fungerar, vilket är en förutsättning för att samhället ska fungera. Trafikverket ska skapar förutsättningar för att alla transporter och resor sker på bästa och säkraste sätt, oavsett var man bor. 

Trafikkameror är en viktig del av trafiksäkerheten i våra större städer. De används för att övervaka trafiken och hjälpa till att hantera trafikflödet. I Stockholm, Göteborg och Malmö finns det ett stort antal trafikkameror som används för att övervaka trafiken på stadens vägar och motorvägar.
Stockholm är den största staden i Sverige och har en mycket tät trafik. För att hantera trafikflödet och öka trafiksäkerheten finns det ett stort antal trafikkameror runt om i staden. Dessa kameror övervakar stadens vägar och motorvägar och hjälper till att informera trafikanter om trafikstockningar, olyckor och vägarbeten. Tack vare trafikkamerorna kan trafikledare snabbt identifiera trafikproblem och vidta åtgärder för att lindra trafikstockningar och minska olycksrisken.

Göteborg är en annan stad som har många trafikkameror. Staden har en väl utbyggd infrastruktur och många stora vägar och motorvägar som går igenom staden. För att säkerställa att trafiken flyter smidigt och att trafikanterna är säkra, finns det många trafikkameror som övervakar trafiken på dessa vägar. Trafikkamerorna hjälper också till att informera trafikanter om eventuella vägarbeten, olyckor och trafikstockningar. Tack vare trafikkamerorna kan trafikledare också justera trafiksignalerna för att optimera trafikflödet.

Malmö är en annan stad som har många trafikkameror. Staden är belägen i södra Sverige och har en stor hamn som genererar mycket godstrafik. För att hantera denna trafik och säkerställa att trafikanterna är säkra, finns det många trafikkameror runt om i staden. Dessa kameror övervakar också trafiken på stadens vägar och motorvägar och hjälper till att informera trafikanter om trafikproblem, olyckor och vägarbeten. Trafikledare kan också använda trafikkamerorna för att justera trafiksignalerna och optimera trafikflödet.

Trafikkameror är en viktig del av trafiksäkerheten i våra städer. De hjälper till att övervaka trafiken, hantera trafikflödet och informera trafikanter om trafikproblem. I Stockholm, Göteborg och Malmö finns det många trafikkameror som används för att öka trafiksäkerheten och förbättra trafikflödet. Genom att använda trafikkamerorna på ett effektivt sätt kan trafikledare snabbt identifiera trafikproblem och vidta åtgärder för att lindra trafikstockningar och minska olycksrisken.

Sammanfattningsvis är trafikkameror en viktig del av trafiksäkerheten i våra större städer. De hjälper till att övervaka trafiken, hantera trafikflödet och informera trafikanter om trafikproblem i bland annat Stockholm, Göteborg och Malmö.

En trafikkamera visar trafiktäthet, köer i trafiken men också vägbanans skick

Tack vare trafiksäkerhetskameror får du möjlighet redan innan du ger dig ut på vägarna se körbanans skick, halka, snö men även köer och trafiktäthet.

Hitta trafikkameror

Här hittar du en trafikkamera nära dig

Trafikläget och vägarbeten i hela Sverige

Ta reda på vart vägarbeten och vägförbättringar pågår innan du ger dig ut på semester. Du kan i förväg välja en annan väg och slippa bli stående eller passera vägavsnitt med begränsad framkomlighet. Utöver trafikkameror i landet kan du även här följa Trafikverkets karta som visar aktuella vägarbeten och begränsingar på vägar du planerar köra på. 

Vägarbeten och begränsad framkomlighet

Teckna fortkörningsförsäkring

Sedan 2007 har Autosafe servat tusentals kunder med ekonomiskt skydd mot fortkörningsböter. Vi ersätter våra kunder upp till 3 gånger per år. Allt detta för bara 49 kr/månad. Du kan läsa om oss på Trustpilot och se vad våra kunder tycker om oss. Bli kund du med så betalar vi dina fortkörningsböter.