Powered by Smartsupp
Autosafe topp mobi (2)

Får man inneha radarvarnare?

Vad är egentligen skillnaden på en radarvarnare och fartkameravarnare? Vilken är laglig att inneha och vilken ger böter och straff?

Nej, radarvarnare är precis som laservarnare inte tillåtna att vare sig använda eller inneha i Sverige. Att ertappas med radarvarnare kan innebära dryga böter och även fängelse finns med i straffskalan.
En varnare mot polisens trafikradar ger dig signal när den indikerar att trafikpolisen har installerat radar för hastighetsmätning i din riktning.

laservarnare lagliga? laser cobra laglig?

Radarvarnare straff

radarvarnare straff

Laservarnare ger dagsböter men även fängelse finns med i straffskalan.

Radarvarnare känner av trafikpolisens hastighetskontroll med radar. När din varnare indikerar att man mäter med radar i din riktning får du varning och kan sänka farten.

Om trafikpolisen upptäcker din radarvarnare väntar dagsböter och besök i Tingsrätten.

Radar i fartkameror

Idag använder Polisen främst laser vid mätning av fordons hastighet, men fartkameror har radar som mätinstrument. Det är alltså när du närmar dig en fartkamera som en radarvarnare kan ge dig signal om att fartkameran är aktiv och mäter trafiken i din färdriktning.

Fråga Autosafe

Radarvarnare böter

Innehavare som ertappas med sin radarvarnare döms för "brott mot lagen om förbud mot vissa radar- och laserinstrument", som det står i tingsrättens dom. Straffet blir oftast dryga dagsböter beslag av utrustningen.

Laservarnare är förbjudna. Använd fartkameravarnare istället.

Hos oss på Autosafe kan du istället för laservarnare och laserstörare beställa fartkameravarnare. En fartkameravarnare är helt laglig att både inneha och använda. Kameravarnaren använder GPS-positioner och ger dig signal när du närmar dig en fartkameras position. Fartkameravarnare kan även ge dig aktuell information om vägsträckans tillåtna hastighet och känner av i vilken riktning du kör. Varning kommer bara om du har fartkameror i din trafikriktning.

Fartkameravarnare Saphe Drive Mini

Ord. pris:
998 kr
Rea:
749 kr
Inkl. 25% Moms
Art.nr:
P315297
Du sparar:
249 kr (25%)
Antal:

Fartkameravarnare Saphe Drive Mini
Ett trafiklarm från Saphe hjälper dig köra säkert och undvika fortkörningsböter, utan att du behöver släppa blicken från vägen. Helt laglig att både inneha och använda. 
 

  • Varnar vid fartkameror och olyckor
  • Startar automatiskt när du kör iväg
  • Fungerar utomlands


Fungerar i hela Europa
Saphe Drive Mini-trafikalarmet sticker ut från mängden med sin knivskarpa färgskärm. Skärmen informerar dig om hastighetskontroller eller eventuella överhängande faror.

Trafikalarmet hjälper dig inte bara att undvika fortkörningsböter utan ökar också din säkerhet eftersom det varnar för bilar i vägrenen och andra faror på vägen.

- Färgskärm som varnar när det är som viktigast
- Fungerar över hela Europa, med över 11 000 000 förare
- Undvik fortkörningsböter – varnar för alla typer av trafikkameror
- Startar automatiskt

Liten men smart
Med sin intuitiva och högkvalitativa design överträffar Saphe Drive Mini Fartkameravarnare alla andra trafikvarningssystem på marknaden. Vårt trafikalarm har mer att erbjuda än bara en vacker exteriör som passar i alla bilar. Den har många integrerade funktioner som gör din vardag i bilen mycket säkrare, enklare och smidigare.
Liksom alla våra trafikalarm startar Saphe Drive Mini automatiskt, täcker alla typer av fartkameror och fungerar över hela världen tack vare vår enorma databas med över 100 000 fartkameror.

Varnar för både fartkamera och fara
Saphe Drive Mini trafikalarm har en knivskarp färgskärm med enkla ikoner som visar vad du varnas för. På färgskärmen får du en tydlig uppfattning om avståndet till den händelse du varnas för. Oavsett om det är en varning för en fartkamera, en bil i vägrenen, en olycka eller något annat visar skärmen bara alarmsymbolerna när det behövs och stänger av dem igen när faran är över. På så sätt blir du inte för distraherad.

Täcker alla typer av fartkameror
Saphe är marknadsledande inom trafikvarningssystem i Europa. Vi är också det enda systemet som stöder alla typer av fartkameror. Ett Saphe Drive Mini trafikalarm varnar dig för fasta och mobila fartkameror, trafikljuskameror, fartkameror som mäter din medelhastighet (SPECS) och många fler. Våra trafikalarm hjälper också till att uppmärksamma din körhastighet och din omgivning. Allt detta och mycket mer bidrar till att våra trafikalarm är marknadsledande.

Med vårt Saphe Drive Mini Fartkameravarnare får du tydliga varningar, både visuellt och genom ljud, om fartkameror och olyckor på din väg. Det är helt lagligt att använda och ett bra alternativ till en app på din telefon. Färgskärmen visar vilka typer av larm du varnas för och bidrar till en säker bilfärd.

Specifikationer
Storlek: 59,5 × 36 × 15 mm
Vikt: 115 g
Batteri: Uppladdningsbart litiumbatteri
Laddning: cirka 3–4 gånger per år