Autosafe topp mobi (2)

Får man inneha radarvarnare?

Vad är egentligen skillnaden på en radarvarnare och fartkameravarnare? Vilken är laglig att inneha och vilken ger böter och straff?

Nej, radarvarnare är precis som laservarnare inte tillåtna att vare sig använda eller inneha i Sverige. Att ertappas med radarvarnare kan innebära dryga böter och även fängelse finns med i straffskalan.
En varnare mot polisens trafikradar ger dig signal när den indikerar att trafikpolisen har installerat radar för hastighetsmätning i din riktning.

laservarnare lagliga? laser cobra laglig?

Radarvarnare straff

radarvarnare straff

Laservarnare ger dagsböter men även fängelse finns med i straffskalan.

Radarvarnare känner av trafikpolisens hastighetskontroll med radar. När din varnare indikerar att man mäter med radar i din riktning får du varning och kan sänka farten.

Om trafikpolisen upptäcker din radarvarnare väntar dagsböter och besök i Tingsrätten.

Radar i fartkameror

Idag använder Polisen främst laser vid mätning av fordons hastighet, men fartkameror har radar som mätinstrument. Det är alltså när du närmar dig en fartkamera som en radarvarnare kan ge dig signal om att fartkameran är aktiv och mäter trafiken i din färdriktning.

Fråga Autosafe

Radarvarnare böter

Innehavare som ertappas med sin radarvarnare döms för "brott mot lagen om förbud mot vissa radar- och laserinstrument", som det står i tingsrättens dom. Straffet blir oftast dryga dagsböter beslag av utrustningen.

Laservarnare är förbjudna. Använd fartkameravarnare istället.

Hos oss på Autosafe kan du istället för laservarnare och laserstörare beställa fartkameravarnare. En fartkameravarnare är helt laglig att både inneha och använda. Kameravarnaren använder GPS-positioner och ger dig signal när du närmar dig en fartkameras position. Fartkameravarnare kan även ge dig aktuell information om vägsträckans tillåtna hastighet och känner av i vilken riktning du kör. Varning kommer bara om du har fartkameror i din trafikriktning.

Fartkameravarnare + fritt fortkörningsskydd

Ord. pris:
2 290 kr
Rea:
1 695 kr
Inkl. 25% Moms
Art.nr:
P315297
Du sparar:
595 kr (26%)
Antal:
Slutsåld

Beställ fartkameravarnare och få 1 års gratis fortkörningsskydd

Wikango 600.

En kung bland fartkameravarnare i miniformat med anpassat prestanda och prisbild. Wikango 600 värnar om trafikanters säkerhet på våra vägar och hjälper dig på olycksdrabbade vägsträckor, samtidig har man anpassat tekniken till datorvärldens olika operativsystem så du enkelt kan uppdatera på dagens alla och många kommande system. Uppdatering av nya fartkamerapositioner gör du enkelt och gratis via internet.

Beställ fartkameravarnaren Wikango 600 för 1.695.- så ingår ett helt års fortkörningsskydd värd 595.-

Mer om fartkameravarnaren:
Valbar hastighetsspärr
Justerbar volym
Minne för personliga platser
Digital display med justerbar ljusstyrka
 
Wikango 600: Specifikation
Display: LED
Mått: 83.5x52.8x20.5mm
Anslutningar: Mini USB-billaddare, PC
Uppdatering: Gratis 
Täckning databas: Europa
Direkt hastighetsvisning: Ja
Alert överskrider hastighetsvarning zon: Ja
Garanti: 1 år
PC-kompatibel
 
Innehåller:
Wikango 600 enhet
USB-kabel
Strömkabel
Monteringsfäste
Manual