Powered by Smartsupp
Autosafe topp mobi (2)

Laservarnare lagliga?

Så kallade laservarnare som i förväg känner av polisens laser för fartkontroll är populära och säljs av många företag. Men är de lagliga?

Nej, laservarnare är inte tillåtna i Sverige. En laser som i förväg känner av och varnare för polisens laserkontroller är inte tillåten att vare sig använda eller inneha i dag. Flera företag säljer dock laser varnare men man skall vara medveten om att även innehavet kan ge konsekvenser för bilföraren.

laservarnare lagliga? laser cobra laglig?

Laservarnare straff

Laservarnare straff

Laservarnare ger dagsböter men även fängelse finns med i straffskalan.

Laservarnare används för att varna för poliskontroller med lasermätning. När trafikpolisen riktar sin mätlaser mot ditt fordon kommer laservarnaren att signalera och varna dig för trafikkontrollen.

Om trafikpolisen upptäcker din laservarnare väntar dagsböter och tingsförhandlingar. - Polisen hittade hans laservarnare - läs mer..

Laserstörare upptäcks

Under senaste året har flera personer stoppats av polisen då man inte lyckats mäta fordonets hastighet. Laserstörare blockerar polisens möjlighet att mäta hastighet. Till skilland från laservarnare som endast varnare föraren. Hittar trafikpolisen en laserstörare medför det ofta kontakt med Tingsrätt och slutar i regel med dagsböter. Att fängelse dömts ut för innehav av varesig laservarnare eller laserstörare är dock mycket ovanligt.

Fråga Autosafe

Laservarnare böter

Tidigare om åren har det förekommit att Tingsrätten inte fällt innehavaren av laservarnare för brott då föraren hävdat att man inte kände till förbudet mot innehav och användande. Men på senare år har man gjort bedömningen att allmänheten nu förväntas känna till detta och innehavare som ertappas med sin laservarnare eller laserstörare, döms för "brott mot lagen om förbud mot vissa radar- och laserinstrument", som det står i tingsrättens dom.

Flera fall går att hitta i dagspressen där bilister fått böter på tusentals kronor och dyra laservarnare tagen i beslag:

- han fick böter för innehav av laservarnare.

Allt fler har laservarnare i bilen.

Laservarnare är förbjudna. Använd fartkameravarnare istället.

Hos oss på Autosafe kan du istället för laservarnare och laserstörare beställa fartkameravarnare. En fartkameravarnare är helt laglig att både inneha och använda. Kameravarnaren använder GPS-positioner och ger dig signal när du närmar dig en fartkameras position. Fartkameravarnare kan även ge dig aktuell information om vägsträckans tillåtna hastighet och känner av i vilken riktning du kör. Varning kommer bara om du har fartkameror i din trafikriktning.

Fartkameravarnare Saphe Drive Mini

Ord. pris:
998 kr
Rea:
749 kr
Inkl. 25% Moms
Art.nr:
P315297
Du sparar:
249 kr (25%)
Antal:

Fartkameravarnare Saphe Drive Mini
Ett trafiklarm från Saphe hjälper dig köra säkert och undvika fortkörningsböter, utan att du behöver släppa blicken från vägen. Helt laglig att både inneha och använda. 
 

  • Varnar vid fartkameror och olyckor
  • Startar automatiskt när du kör iväg
  • Fungerar utomlands


Fungerar i hela Europa
Saphe Drive Mini-trafikalarmet sticker ut från mängden med sin knivskarpa färgskärm. Skärmen informerar dig om hastighetskontroller eller eventuella överhängande faror.

Trafikalarmet hjälper dig inte bara att undvika fortkörningsböter utan ökar också din säkerhet eftersom det varnar för bilar i vägrenen och andra faror på vägen.

- Färgskärm som varnar när det är som viktigast
- Fungerar över hela Europa, med över 11 000 000 förare
- Undvik fortkörningsböter – varnar för alla typer av trafikkameror
- Startar automatiskt

Liten men smart
Med sin intuitiva och högkvalitativa design överträffar Saphe Drive Mini Fartkameravarnare alla andra trafikvarningssystem på marknaden. Vårt trafikalarm har mer att erbjuda än bara en vacker exteriör som passar i alla bilar. Den har många integrerade funktioner som gör din vardag i bilen mycket säkrare, enklare och smidigare.
Liksom alla våra trafikalarm startar Saphe Drive Mini automatiskt, täcker alla typer av fartkameror och fungerar över hela världen tack vare vår enorma databas med över 100 000 fartkameror.

Varnar för både fartkamera och fara
Saphe Drive Mini trafikalarm har en knivskarp färgskärm med enkla ikoner som visar vad du varnas för. På färgskärmen får du en tydlig uppfattning om avståndet till den händelse du varnas för. Oavsett om det är en varning för en fartkamera, en bil i vägrenen, en olycka eller något annat visar skärmen bara alarmsymbolerna när det behövs och stänger av dem igen när faran är över. På så sätt blir du inte för distraherad.

Täcker alla typer av fartkameror
Saphe är marknadsledande inom trafikvarningssystem i Europa. Vi är också det enda systemet som stöder alla typer av fartkameror. Ett Saphe Drive Mini trafikalarm varnar dig för fasta och mobila fartkameror, trafikljuskameror, fartkameror som mäter din medelhastighet (SPECS) och många fler. Våra trafikalarm hjälper också till att uppmärksamma din körhastighet och din omgivning. Allt detta och mycket mer bidrar till att våra trafikalarm är marknadsledande.

Med vårt Saphe Drive Mini Fartkameravarnare får du tydliga varningar, både visuellt och genom ljud, om fartkameror och olyckor på din väg. Det är helt lagligt att använda och ett bra alternativ till en app på din telefon. Färgskärmen visar vilka typer av larm du varnas för och bidrar till en säker bilfärd.

Specifikationer
Storlek: 59,5 × 36 × 15 mm
Vikt: 115 g
Batteri: Uppladdningsbart litiumbatteri
Laddning: cirka 3–4 gånger per år