Autosafe topp mobi (2)

Laservarnare lagliga?

Så kallade laservarnare som i förväg känner av polisens laser för fartkontroll är populära och säljs av många företag. Men är de lagliga?

Nej, laservarnare är inte tillåtna i Sverige. En laser som i förväg känner av och varnare för polisens laserkontroller är inte tillåten att vare sig använda eller inneha i dag. Flera företag säljer dock laser varnare men man skall vara medveten om att även innehavet kan ge konsekvenser för bilföraren.

laservarnare lagliga? laser cobra laglig?

Laservarnare straff

Laservarnare straff

Laservarnare ger dagsböter men även fängelse finns med i straffskalan.

Laservarnare används för att varna för poliskontroller med lasermätning. När trafikpolisen riktar sin mätlaser mot ditt fordon kommer laservarnaren att signalera och varna dig för trafikkontrollen.

Om trafikpolisen upptäcker din laservarnare väntar dagsböter och tingsförhandlingar. - Polisen hittade hans laservarnare - läs mer..

Laserstörare upptäcks

Under senaste året har flera personer stoppats av polisen då man inte lyckats mäta fordonets hastighet. Laserstörare blockerar polisens möjlighet att mäta hastighet. Till skilland från laservarnare som endast varnare föraren. Hittar trafikpolisen en laserstörare medför det ofta kontakt med Tingsrätt och slutar i regel med dagsböter. Att fängelse dömts ut för innehav av varesig laservarnare eller laserstörare är dock mycket ovanligt.

Fråga Autosafe

Laservarnare böter

Tidigare om åren har det förekommit att Tingsrätten inte fällt innehavaren av laservarnare för brott då föraren hävdat att man inte kände till förbudet mot innehav och användande. Men på senare år har man gjort bedömningen att allmänheten nu förväntas känna till detta och innehavare som ertappas med sin laservarnare eller laserstörare, döms för "brott mot lagen om förbud mot vissa radar- och laserinstrument", som det står i tingsrättens dom.

Flera fall går att hitta i dagspressen där bilister fått böter på tusentals kronor och dyra laservarnare tagen i beslag:

- han fick böter för innehav av laservarnare.

Allt fler har laservarnare i bilen.

Laservarnare är förbjudna. Använd fartkameravarnare istället.

Hos oss på Autosafe kan du istället för laservarnare och laserstörare beställa fartkameravarnare. En fartkameravarnare är helt laglig att både inneha och använda. Kameravarnaren använder GPS-positioner och ger dig signal när du närmar dig en fartkameras position. Fartkameravarnare kan även ge dig aktuell information om vägsträckans tillåtna hastighet och känner av i vilken riktning du kör. Varning kommer bara om du har fartkameror i din trafikriktning.

Fartkameravarnare + fritt fortkörningsskydd

Ord. pris:
2 290 kr
Rea:
1 695 kr
Inkl. 25% Moms
Art.nr:
P315297
Du sparar:
595 kr (26%)
Antal:
Slutsåld

Beställ fartkameravarnare och få 1 års gratis fortkörningsskydd

Wikango 600.

En kung bland fartkameravarnare i miniformat med anpassat prestanda och prisbild. Wikango 600 värnar om trafikanters säkerhet på våra vägar och hjälper dig på olycksdrabbade vägsträckor, samtidig har man anpassat tekniken till datorvärldens olika operativsystem så du enkelt kan uppdatera på dagens alla och många kommande system. Uppdatering av nya fartkamerapositioner gör du enkelt och gratis via internet.

Beställ fartkameravarnaren Wikango 600 för 1.695.- så ingår ett helt års fortkörningsskydd värd 595.-

Mer om fartkameravarnaren:
Valbar hastighetsspärr
Justerbar volym
Minne för personliga platser
Digital display med justerbar ljusstyrka
 
Wikango 600: Specifikation
Display: LED
Mått: 83.5x52.8x20.5mm
Anslutningar: Mini USB-billaddare, PC
Uppdatering: Gratis 
Täckning databas: Europa
Direkt hastighetsvisning: Ja
Alert överskrider hastighetsvarning zon: Ja
Garanti: 1 år
PC-kompatibel
 
Innehåller:
Wikango 600 enhet
USB-kabel
Strömkabel
Monteringsfäste
Manual