Autosafe topp mobi (2)

Om polisen tar ditt körkort

Polisen ska omhänderta ditt körkort om du gör dig skyldig till ett brott eller förseelse och det är troligt att ditt körkort kommer att återkallas av Transportstyrelsen. Läs mer..

Minst 100 kameror stulna. Hamnade de i Ryska drönare?

Den svenska säkerhetspolisen uppger att man har kännedom om uppgifterna som cirkulerar om kopplingen mellan stölderna längs med de svenska vägarna och de ryska hemmabyggda drönarna.
– Men vi har ingen möjlighet att gå närmare in på eller berätta om vårt underrättelsearbete, säger Fredrik Hultgren-Friberg, presstalesperson på Säpo.

Läs mer..

58 fartkameror stulna – kommer kosta miljoner att ersätta

Fartkameror för 14,5 miljoner har på kort tid stulits i Stockholms och Uppsala län.
Förövarna har brutit upp kameraskåpen och stulit den så kallade mätkassetten som som består av en radar, en systemkamera och en kraftig studioblixt. Den överlägset dyraste komponenten är radarn.

Läs mer..

Klart: Skatten på bensin och diesel höjs 1 oktober

Den årliga höjningen av andelen biodrivmedel i bränslet, reduktionsplikten, har orsakat en brant stegring av dieselpriset. För att stämma i bäcken beslutade regeringen i våras att sänka skatten till EU:s miniminivå med 1,31 kronor per liter – något som gav en sänkning med cirka 1,80 kronor per liter vid pumpen.
Nu ger finansministern klart besked om att skatten ska tillbaka till tidigare nivå den 1 oktober. 

Läs mer..

Persbrandt har gått över till elbil – här är hans nya vrålåk

Mikael Persbrandt har gjort sig känd som en riktig bilentusiast. Nu har skådespelaren bytt till elbil. Nyligen köpte han en elektrisk Porsche Taycan och sålde en Rolls-Royce med bensinslukande V12-motor. 

Läs mer..

Larm: Yrkeschaufförer kör för fort – kraftig ökning

Yrkeschaufförer kör för fort. Och allt snabbare. Det visar en undersökning som försäkringsbolaget Folksam låtit göra på trafiken i Storstockholm och Uppsala. Hastighetsöverträdelserna beräknas kosta 70 liv per år enligt Folksams forskningschef.

Läs mer..

Polisen beslagtog Ferrari – nu kommer den jaga brottslingar

Ferrari 458 Italia förstärker den tjeckiska polisflottan. Den italienska superbilen kommer att jaga de "mest aggressiva" brottslingarna på landets vägar.

Läs mer..

Tioåring rymde med föräldrarnas bil – körde två mil till Stockholm city

En tioårig pojke stoppades under natten mot måndagen i centrala Stockholm – körandes sina föräldrars bil, i fel färdriktning på Centralbron i Stockholm.

Läs mer..

Här finns Sveriges alla fartkameror

Vart finns egentligen alla fartkameror som sätts upp i Sverige.? Här är kartan som visar dem alla!

Läs mer..

Den är världens snabbaste produktionsbil

Den kroatiska elbilen med 1.914 hästkrafter slår nytt rekord.

Läs mer..

SVT om Polisens nya superbilar

Med det nya systemet kan polisen parkera och genomföra kontroller från bilen, i stället för att använda laserpistoler som idag.

Se reportaget..

Polisens nationella trafikvecka är här

Mellan den 16 och 22 augusti genomför polisen en nationell trafikvecka med fokus hastighet i tättbebyggt område.
Polisen genomför under veckan ett ökat antal hastighetskontroller där det lokalt är allra viktigast. Hastighetskontrollerna genomförs till exempel i närheten av skolor.....

Läs mer..

Skulle köra över bron - då gav den vika

En bro i Chile gav till viss del vika under tisdagen. En tungt lastad lastbil, blev till synes mer än bron kunde klara av.

Se hela filmen..

Se upp i backspegeln! Första super-polisbilen har levererats

De nya polisbilarna får bland annat möjlighet att filma i alla riktningar och automatiskt läsa av registreringsskyltar på omgivande trafik (ANPR). På så sätt kan bilar med körförbud eller som är kopplade till efterlysta personer upptäckas. 

Ett nytt radarsystem i bilarna gör det möjligt att mäta hastigheten på mötande trafik under färd. Förseelsen kan dokumenteras av bilens kameror. Det går också att mäta hastighet på framförvarande och korsande trafik. 

Läs mer..

Så funkar en fartkamera - se filmen från polisen

Så funkar en fartkamera. Se filmen som förklarar hur en fartkamera fungerar och hur polisen arbetar med materialet de får in från fartkameror runt om i Sverige..

Läs mer här..

Biltokig och Persbrandts Campingsemester startar!

Micke Persbrandt köpte en enormt stor, enormt välutrustad och enormt snygg husbuss i vintras. Biltokig var med vid inköpet och idén att åka på en camping road trip föddes. Och nu är det dags att genomföra den Biltokiga road tripen!

Följ serien på Youtube

Nya super-husbilen dyrast i sommar – en rullande lyxdröm

Vem är värst under camping-sommaren 2021?
Vario Mobil visar upp en rullande sexhjulig lyxsvit på 26 ton med eget sportbilsgarage för nio miljoner kronor. 

Läs mer om superlyx-husbilen

Svenska trafikpolisen tror inte sina ögon

Här avslöjas de värsta trafiksyndarna på våra svenska vägar - av polisernas egna kameror. Missa inte senaste avsnittet av programmet Polisens Värsta

(Här gäller inte Autosafe fortkörningsskydd)

Polisens senaste hundförarbil

MOS träffar hundföraren Daniel som visar upp polisens senaste bil för hundförarna. Det är Volkswagens Amarok med en 3 liters diesel V6:a på 258 hk och 580 Nm.

Se reportaget

Trafikvecka med fokus på brott på väg

Polisen genomför en nationell trafikvecka mellan den 10 och 16 maj.
Fokus är det som kallas brott på väg.

Polisen förebygger och förhindrar brott av många olika slag vid sitt arbete längs vägnätet. Många kriminella använder vägnätet som en del i sin brottsplan, till exempel för att ta sig till och från en brottsplats. Under trafikveckan riktar polisen därför extra uppmärksamhet mot huvudvägnätet som möjliggör snabba förflyttningar genom landet, dvs. riksvägar och europavägar.

Läs hela artikeln här..

Sverige byter till E10 1 augusti 2021 – både bensin och diesel blir dyrare

Det blir mer biodrivmedel i bensin och diesel från och med 1 augusti 2021. Literpriset på bensin kan komma att öka med upp till 3,60 kronor och diesel med 6,75 kronor – utöver skattehöjningar. Dessutom klarar inte alla bensinbilar att köras på E10.

Läs mer..

2009 Dodge HEMI Charger R/T factory copcar All police

loading...

Autosafe tipsar: Nu kan en äka amerikansk polisbil bli din!
Riktig copcar från Marshall TEXAS! Allt (förutom bössor och gunrack) kvar. Såsom sirener och blixtljus. Även fungerade radar. Chippad för polisen = 374hk och går på 1L/mil. Nybytt kamkedja och oljepump! Mest rullat i TEXAS.
https://youtu.be/TLMXMb-0yqc

Annonsen finns på Facebook. Knivsta Köp och Sälj 210330. Du kan behöva bli medlem för att ta del av annonsen: 

https://www.facebook.com/groups/374058792803234/permalink/1509863135889455/?sale_post_id=1509863135889455

Är detta Persbrandts nya husbil?

När Mikael Persbrandt ringde och frågade om Biltokig ville följa med och titta på det som möjligen är världens bästa, exklusivaste och coolaste husbil var svaret självklart. Se husbilen som är byggd på en Scania-lastbil med 600 hästkrafter, inbyggt garage, Mielekök och luftfjädring. Är detta Persbrandts nya husbil? Läs mer..