autosafe-svart

Fortkörningsböter - frågor och svar.

Kan alla försäkra sig mot fortköringsböter?

Ja, men du måste inneha svenskt körkort och vara minst 18 år. Vid utbetalning kontrollerar vi att Du har körkort för det fordon Du färdats i, samt att Du kört på svensk allmän väg.

 

Gäller försäkringen oavsett fordon?
Ja, alla fordon avsedd för allmän väg. Bil, lastbil, eller MC spelar ingen roll.

 

Gäller försäkringen även om jag är yrkeschafför, kör taxi eller budbil?
Ja, varför Du färdats på vägen vid fortkörningstillfället spelar ingen roll.

 

Gäller försäkringen både vid Poliskontroll och Fartkamera?
Ja, du får ersättning oavsett om Du fastnat i en vanlig poliskontroll, stoppats av trafikpolis, eller fotograferats av en automatisk fartkamera. Vi kontrollerar dock ett antal faktorer innan utbetalning.

Se Villkor för vidare information.

 

Gäller försäkringen hela familjen/företaget?
Nej, Autosafe Fortkörningsförsäkring är personlig och gäller bara Dig vars personnummer vi fått vid tecknandet av försäkringen. Du kan teckna fler försäkringar för andra familjemedlemmar. Du kan även försäkra Din personal/resande säljare eller andra som reser och har behov av försäkringen.

 

Får jag kontanter vid fortkörningsböter?
Nej, Efter granskning betalar vi direkt till den mottagare som anges i böteshandlingarna. Du lägger inte ut pengar. Vår utbetalning kan inte utbetalas till Dig i efterskott utan betalas alltid direkt till det konto som anges på boten.

 

Hur gör jag för att få ersättning vid fortkörning?
Du sänder via fax eller post in de papper Du fått vid fortkörningen till oss. Vi kontrollerar att Du uppfyller våra villkor och utbetalar sen ersättningen. Vi behöver 5 vardagar från att Du sänt in Din bot till oss. Läs mer under Utbetalning.

 

När börjar försäkringen gälla?
Din försäkring mot fortkörningsböter börjar gälla så fort vi registrerat Din betalning. Du kan inte teckna försäkringen i efterhand, den gäller endast fortkörningsböter erhållna efter tecknandet. Du får ett försäkringsbevis med kundnummer och försäkringsvillkor via post när vi registrerat Din betalning.

 

Hur kan Ni ha råd att betala folks fortkörningsböter?
Vi har fler medlemmar än vi betalar ut ersättningar och precis som andra försäkringsbolag som tex försäkrar bilar eller hus är det betydligt färre som ytnyttjar försäkringen än som tecknar den. Den är dock en trygghet för Dig som färdas på våra vägar då kostnader för böter kraftigt ökat de senaste åren. Vår prissättning bygger precis som andra försäkringsbolag på marknaden, antalet medlemmar och utbetalningar.  Priset för våra tjänster sätts varje år och justeras härefter. 

Beställ din egen försäkring mot fortkörningsböter