Powered by Smartsupp
Autosafe topp mobi (2)

Fortkörningsböter - frågor och svar.

Kan alla försäkra sig mot fortköringsböter?

Ja, men du måste inneha svenskt körkort och vara minst 18 år. Vid utbetalning kontrollerar vi att Du har körkort för det fordon Du färdats i, samt att Du kört på svensk allmän väg. Vår tjänst räknas formellt inte som en försäkring utan som en tjänst för våra kunder. Vi kallar det därför fortkörningsskydd
 

Gäller skyddet oavsett fordon?
Ja, alla fordon avsedd för allmän väg. Bil, lastbil, eller MC spelar ingen roll.
 

Gäller tjänsten även om jag är yrkeschafför, kör taxi eller budbil?
Ja, varför Du färdats på vägen vid fortkörningstillfället spelar ingen roll.
 

Gäller fortkörninsskydd både vid Poliskontroll och Fartkamera?
Ja, du får ersättning oavsett om Du fastnat i en vanlig poliskontroll, stoppats av trafikpolis, eller fotograferats av en automatisk fartkamera. Vi kontrollerar dock ett antal faktorer innan utbetalning.

Se Villkor för vidare information.
 

Gäller fortkörningsskyddet hela familjen/företaget?
Nej, Autosafe Fortkörningsskydd är personlig och gäller bara Dig vars personnummer vi fått vid tecknandet av tjänsten. Du kan teckna tjänsten för för andra familjemedlemmar. Du kan även skydda Din personal/resande säljare eller andra som reser och har behov av fortkörningsskydd.
 

Får jag kontanter vid fortkörningsböter?
Ja, efter granskning betalar vi direkt till dig som erhållit böteshandlingarna. Du lägger själv ut summan och betalar boten men får beloppet tillbaka av oss efter godkänd bot (upp till 3200 kr)

Hur gör jag för att få ersättning vid fortkörning?
Du sänder via hemsidan de papper Du fått vid fortkörningen till oss. Vi kontrollerar att Du uppfyller våra villkor och utbetalar sen ersättningen. Vi behöver upp till 10 vardagar från att Du sänt in Din bot till oss. Läs mer under Utbetalning.
 

När börjar skyddet mot fortkörningsböter gälla?
Ditt skydd mot fortkörningsböter börjar gälla så fort vi registrerat Din betalning. Du kan inte teckna tjänsten i efterhand, den gäller endast fortkörningsböter erhållna efter tecknandet. Du får ett bevis med kundnummer och villkor via epost när vi registrerat Din betalning.

Beställ ditt eget skydd mot fortkörningsböter